ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Dorin Recean a discutat prioritățile Guvernului cu delegația Fondului Monetar Internațional

12:26 | 10.03.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 10 mar. /MOLDPRES/. Relansarea economiei, îmbunătățirea administrării investițiilor publice și situația regională au fost câteva dintre subiectele discutate la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu membrii delegației Fondului Monetar Internațional (FMI), condusă de directorul Departamentului european, Alfred Kammer, a relatat agenției MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Prim-ministrul Dorin Recean s-a referit la acțiunile prioritare ale Executivului pentru revigorarea economiei afectate de consecințele războiului Federației Ruse împotriva Ucrainei și depășirea crizei energetice, care au condus la creșterea ratei inflației. Măsurile pe termen scurt vizează instruirea funcționarilor publici, în vederea îmbunătățirii procesului de planificare și executare bugetară și a procedurii de achiziții publice.

Șeful Guvernului a reiterat importanța consolidării statului de drept și a continuării reformelor în domeniul justiției, astfel încât să fie create premisele necesare pentru dezvoltarea afacerilor, sporirea atractivității investiționale a țării noastre și consolidarea securității energetice.

Directorul Departamentului european al FMI, Alfred Kammer, efectuează o vizită la Chișinău, în perioada 8-10 martie.

Foto: Guvern

img23001939

img23001939

img23001939

img23001939

img23001939

img23001939

img23001939

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!