ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Erdogan a convocat oficial alegerile parlamentare şi prezidenţiale la data de 14 mai

14:40 | 10.03.2023 Categorie: Externe

Ankara, 10 mar. /MOLDPRES/. Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a semnat vineri decretul de convocare a alegerilor parlamentare şi prezidenţiale la data de 14 mai, cu o lună înainte de termen, informează Reuters, citată de Agerpres și MOLDPRES.

'Ţara noastră va merge la urne pentru a-şi alege preşedintele şi parlamentarii pe 14 mai', a declarat Erdogan într-un discurs după semnarea decretului, într-o ceremonie transmisă în direct la televiziune.

Luni, alianţa a şase partide de opoziţie l-a desemnat pe Kemal Kilicdaroglu, liderul Partidului Republican al Poporului (CHP), drept contracandidat al lui Erdogan.

Sondajele sugerează că rezultatele alegerilor prezidenţiale şi parlamentare vor fi strânse, blocul de opoziţie conducând la o mică diferenţă înaintea alianţei de guvernare.

Blocul de opoziţie a promis să inverseze multe din politicile lui Erdogan în materie de economie, drepturi cetăţeneşti şi politică externă, în urma alegerilor pe care mulţi le consideră cele mai importante din istoria de 100 de ani a republicii.

img23001944

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!