ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un spectacol de Daniela Burlaca va avea loc la Teatrul ”Geneza Art”

18:33 | 13.03.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 13 mar. /MOLDPRES/. La Teatrul ”Geneza Art” va avea loc marți, 14 martie, la ora 19.00, spectacolul ”Hamlet” de William Shakespeare, în regia Danielei Burlaca, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, ”Hamlet” este una dintre cele mai mari piese de teatru din toate timpurile. Spectacolul a fost pus în scenă de către cele mai mari companii teatrale din lume și jucat de nume celebre. Tragedia shakespeariană este un subiect bine cunoscut, cu reflecții profunde, care pun în dilemă problema vieții și a morții, conturează veșnica luptă a moravurilor, relații de complot și conflicte, amoroase și politice. „Hamlet” poartă trena destinului, dezvăluind o crimă prin trădare de dragul bogăției și puterii. Teatrul ”Geneza Art” creează un spectacol pentru vibrațiile interioare ale oamenilor și transpune epoca shakespeariană într-o actualitate recognoscibilă.

Din distribuție fac parte: Mihai Bordian, Nicu Țurcanu, Iurie Gologan, Daniela Burlaca ,Victoria Botnar, Inna Colbasiuc, Ana Sia Cărăuș, Veronica Odagiu, Cristian Perepeliuc, Viorel Cozma, Andrei Chira, Ilie Nadelcu și Eugeniu Răbdău.

Miercuri, la ora 16.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va oferi publicului spectacolul ”Casa Mare” de Ion Druță, în regia lui Alexandru Cozub. Piesa tratează valori des întâlnite în creația lui Druță: relația dintre uman și moral, sacru şi profan, ecologia naturii și ecologia spiritului, impactul tehnologizării, aspectele memoriei şi ale istoriei.

Joi, 16 martie, la  14.00 și la 18.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” readuce în scenă spectacolul ”Alegerea Domnului Macabet” de Cosmin Stănilă, în regia lui Alexandru Cozub, și la 19.00, Teatrul ”Geneza Art” – spectacolul ”Hamlet”.

img23002011

img23002011

img23002011

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!