ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pacienții vor avea acces la un nou medicament compensat

10:36 | 14.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 14 mar. /MOLDPRES/. Pacienții asigurați care au maladii cardiovasculare, precum și cei supuși intervențiilor chirurgicale la șold și genunchi vor beneficia de un nou preparat compensat – rivaroxabanum, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Sănătății, decizia de includere a preparatului în lista medicamentelor compensate a fost luată în ședința Consiliului pentru medicamente compensate din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală (FAOAM).

Astfel, toate cele cinci denumiri comerciale ale medicamentului disponibile pe piață (xarelto®, rivaroxaban-BP, rivarox, rovaltro, voxaban) vor fi compensate integral pentru copiii de până la 18 ani, iar pentru adulți vor fi compensate integral rivaroxaban-BP și rovaltro, restul – parțial.

Anual, urmează să beneficieze de rivaroxabanum circa 10 mii de persoane, costul mediu anual rambursat per pacient constituind în jur de 10 mii de lei (aproximativ 500 de euro).

Foto simbol

img23002024

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!