ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Etichetele produselor vor conține informații mai detaliate despre conținutul acestora

11:43 | 15.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 15 mar. /MOLDPRES/. Consumatorii vor dispune de mai multe informații despre conținutul produselor alimentare. Un proiect de modificare a Legii privind informarea consumatorului cu privire la produsele alimentare a fost aprobat astăzi de membrii Comisiei parlamentare agricultură și industrie alimentară, comunică MOLDPRES.

Proiectul are ca scop asigurarea protecției sănătății consumatorilor și  garantarea dreptului acestora la informarea deplină, corectă și transparentă referitoare la produsele alimentare.

Documentul prevede că etichetele produselor vor conține, în mod obligatoriu, informații despre prezența alergenilor, precum și despre prezența sau absența glutenului în alimente. De asemenea, va fi indicată țara de origine sau locul de proveniență a ingredientului primar, care nu este același cu țara de origine sau cu locul de proveniență precizat a produsului alimentar.

Autorii proiectului mai propun etichetarea cărnii de pasăre, de porc, preparatelor din carne sau produselor din carne, precum și ouălor de consum cu mențiunea „Hrănit fără organisme modificate genetic” sau „Hrănit fără OMG”.

Foto simbol

img23002069

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!