ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Minorii vor avea dreptul la azil

15:13 | 15.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 15 mar. /MOLDPRES/. Legea privind drepturile copilului va fi completată cu o prevedere care se referă la asigurarea tuturor minorilor cu dreptul la azil. O inițiativă legislativă a fost examinată astăzi la ședința Comisiei parlamentare drepturile omului și relații interetnice, comunică MOLDPRES.

În prezent, dreptul la azil este stipulat doar în Legea privind azilul în Republica Moldova, însă nu și în Legea privind drepturile copilului. Astfel, Legea privind drepturile copilului va fi completată cu un articol care stipulează clar că statul asigură dreptul fiecărui copil la azil în conformitate cu legea.

Totodată, statul va întreprinde toate măsurile necesare pentru a asigura protecția și asistența corespunzătoare copilului solicitant de azil sau beneficiar de protecție internațională, de protecție temporară sau de azil politic, fie că acesta este însoțit sau nu.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!