ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un etnic bulgar a fost decorat post-mortem cu Ordinul ucrainean ”Pentru Vitejie”

19:30 | 16.03.2023 Categorie: Externe

Sofia, 16 mar. /MOLDPRES/. Serghei Bakhceci, de etnie bulgară, din orașul Bolhrad a fost distins post-mortem cu Ordinul ucrainean ”Pentru Vitejie”, gradul III, a anunțat joi pe site-ul său administrația militară din Bolhrad. Militarul unității militare A 2167 a murit pe 30 iunie 2022 în Bahmut, comunică BTA, preluată de MOLDPRES.

Bakhceci a fost decorat printr-un decret al președintelui ucrainean Volodymyr Zelensky pentru vitejie la apărarea suveranității și integrității teritoriale a statului. Ordinul ”Pentru Vitejie”a fost înmânat fiicei sale în cadrul unei ceremonii oficiale desfășurate la Bolhrad.

„Primarul din Bolhrad, Serghei Dimitriev, le-a prezentat părinților lui Serghei Bakhceci decizia Consiliului Municipal Bolhrad de a redenumi una dintre străzile orașului în onoarea eroului căzut”,  a declarat pentru  BTA Zhana Suslina, șefa Departamentului Cultură al Consiliului.

Un minut de reculegere a fost ținut în timpul ceremoniei oficiale în memoria lui Bakhceci și a tuturor celor care au murit în război. O placă comemorativă în cinstea sa va fi instalată în curând pe Walk of Fame (Aleea Celebrităților) din Liceul Bolhrad, unde a studiat.

Serghei Bakhceci s-a născut în 1986 în satul Kubei. Mai târziu s-a mutat cu părinții la Bolhrad. Din 13 august 2019, el se afla în unitatea militară A 2167 din apropierea Kievului. Era în prima linie a războiului pe scară largă din Ucraina, care a început la 24 februarie 2022.

Foto: administrația militară din Bolhrad

img23002145

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!