ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Adunarea Generală a Judecătorilor a fost întreruptă până la 28 aprilie

16:04 | 17.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 17 mar. /MOLDPRES/. Ședința Adunării Generală a Judecătorilor, convocată astăzi după patru ani de pauză, a fost întreruptă până la data de 28 aprilie. Decizia a fost luată după cinci ore de discuții în care magistrații au decis că vor elabora o declarație ce va fi înaintată autorităților de resort, comunică MOLDPRES.

Timp de mai multe ore, judecătorii au ținut discursuri în care au criticat situația din sistem, dar și ultimele reforme în justiție, pe care le-au numit “lipsite de profesionalism”.

Magistrații prezenți la adunare au decis că vor elabora o Declarație prin care să evidențieze problemele care se atestă în domeniu. Declarația urmează să fie adoptată la următoarea Adunare Generală a Judecătorilor și remisă comunității internaționale și asociațiilor de profil.

De asemenea, a fost amânată și alegerea membrilor CSM.

La Adunarea Generală a Judecătorilor de astăzi au fost prezenți 330 de judecători din 425 câți activează în sistem.

img23002185

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!