ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Partidele politice urmează să prezinte rapoartele privind gestiunea financiară până la 31 martie

14:03 | 20.03.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 20 mar. /MOLDPRES/. Partidele politice au obligația să prezinte rapoartele privind gestiunea financiară pentru anul 2022, până la 31 martie curent, transmite MOLDPRES.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale (CEC), raportarea va fi realizată atât în formă electronică, prin intermediul SSI „Control Financiar”, cât și pe suport de hârtie.

Totodată, raportul privind gestiunea financiară se semnează de către trezorierul partidului politic și de conducătorul formațiunii. În cazul în care acesta din urmă asigură interimatul, informația urmează a fi confirmată de Agenția Servicii Publice. În caz contrar, rapoartele prezentate nu vor fi acceptate.

CEC a atenționat că neprezentarea raportului privind gestiunea financiară în termenul și formatul stabilit conform legii, inclusiv prezentarea unor date incomplete, constituie încălcare a prevederilor legale și este pasibilă de răspundere contravențională.

Până în prezent, 15 din cele 57 de partide politice au prezentat rapoartele financiare la CEC.

img23002229

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!