ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa 1,2 mln de gospodării casnice beneficiază de compensații de la stat în perioada rece a anului

10:14 | 22.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 22 mar. /MOLDPRES/. Circa 1,2 milioane de gospodării casnice beneficiază de compensații din partea statului pentru consumul de gaze naturale, energie termică și electrică în perioada rece a anului, transmite MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Muncii și Protecției Sociale, pentru luna decembrie, în cadrul programului de suport al populației „Ajutor la contor”, Guvernul a acordat compensații la energie în valoare de circa 703,3 milioane de lei (aproximativ 35,1 mln de euro), iar pentru ianuarie – în jur de 634,3 mln de lei.

În total, pentru primele trei luni ale sezonului rece, au fost alocate circa 2,19 miliarde de lei.

Compensațiile pentru energie sunt acordate din Fondul de reducere a vulnerabilității energetice, care este suplinit din bugetul de stat și din donațiile partenerilor internaționali și ale guvernelor altor state.

img23002285

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!