ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rezerviștii Forțelor Armate vor participa la exerciții militare în următoarele luni

14:50 | 22.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 22 mar. /MOLDPRES/. Armata Națională va desfășura în lunile aprilie, mai, iunie și septembrie exerciții cu rezerviștii Forțelor Armate, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Apărării, exercițiile au ca scop verificarea aptitudinilor rezerviștilor și familiarizarea acestora cu echipamentul și armamentul din dotarea Armatei Naționale.

Totodată, participanții la exercițiu vor studia regulamentele militare, vor lua cunoștință de baza materială de instrucţie, tehnica militară și armamentul de infanterie.

Exercițiile se desfășoară în conformitate cu cerințele Legii cu privire la rezerva Forțelor Armate, precum și ale Planului de instruire al Armatei Naționale pentru anul 2023 și nu au tangență cu situația de securitate din regiune.

Anul trecut, rezerviștii s-au întrunit la exerciții în iulie și septembrie.

Foto: Ministerul Apărării

img23002307

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!