ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Numărul cazurilor de viroze și gripă în școli și grădinițe a scăzut

09:28 | 27.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 27 mar. /MOLDPRES/. Un număr de 7837 de cazuri de viroze și gripă s-au înregistrat în școlile și grădinițele din țară pe parcursul săptămânii trecute. Datele au fost prezentate astăzi de Ministerul Educației și Cercetării (MEC), care menționează că cifrele sunt în scădere cu 590 de cazuri comparativ cu perioada 13 – 20 martie, transmite MOLDPRES. 

Numărul îmbolnăvirilor a scăzut atât în școli, cât și în grădinițe. Astfel, din totalul cazurilor, 3599 au fost atestate în grădinițe și 4238 în instituțiile de învățământ primar și secundar. De asemenea, timp de o săptămână s-au îmbolnăvit 162 de pedagogi și 71 de angajați auxiliari ai instituțiilor de învățământ.

Totodată, potrivit datelor prezentate de către organele locale de specialitate în domeniul învățământului, în școlile și grădinițele din țară au fost înregistrate săptămâna trecută 136 de cazuri de infectare cu Covid-19. Cele mai multe dintre acestea au fost raportate la copii.

Potrivit Biroului Național de Statistică, în anul de studii 2022-2023, în R. Moldova activează peste 1200 de instituții de învățământ primar și secundar general, în care își fac studiile circa 335 de mii de elevi.

Foto: MEC

img23002425

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!