ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Parlamentului a participat la inaugurarea busturilor lui Ion Inculeț și al lui Alexandru Marghiloman

18:09 | 27.03.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 27 mar. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu a participat la ceremonia de dezvelire a busturilor lui Ion Inculeț și al lui Alexandru Marghiloman. Evenimentul a avut loc la Ialoveni, în ziua când se împlinesc 105 ani de la unirea Basarabiei cu România, relatează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

La eveniment au mai fost prezenți deputați din Parlamentul Republicii Moldova, Președintele Camerei Deputaților din Parlamentul României, Ion-Marcel Ciolacu, și reprezentanți ai autorităților publice locale din Republica Moldova și din România.

Șeful legislativului, Igor Grosu a accentuat rolul important pe care l-au avut fostul premier al României, Alexandru Marghiloman, și primul președinte al Sfatului Țării, Ion Inculeț, în procesul de unire a Basarabiei cu România.

„Acești doi înaintași ne-au oferit o lecție de curaj. Dincolo de viziunile doctrinare diferite, Alexandru Marghiloman și Ion Inculeț au luat o decizie istorică. De aceea, eu vă doresc, ne dorim nouă, clasei politice, ca, la momentul potrivit, să avem caracter și hotărâre să luăm decizii istorice. Pentru că n-o facem pentru noi, o facem pentru copiii noștri”, a declarat Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

De menționat că la 27 martie 1918, Sfatul Țării a votat pentru unirea Basarabiei cu România.

Foto: Parlament

img23002454

img23002454

img23002454

img23002454

img23002454

img23002454

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!