ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a aprobat prelungirea stării de urgență în Republica Moldova cu 60 de zile

12:50 | 29.03.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 29 mar. /MOLDPRES/. Începând cu 5 aprilie, starea de urgență în țara noastră ar putea fi prelungită cu încă 60 de zile. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri, la propunerea Comisiei pentru Situații Excepționale. Documentul urmează a fi prezentat spre adoptare Legislativului, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Necesitatea prelungirii stării de urgență este argumentată prin continuarea războiului de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei, care are impact și asupra țării noastre.

Starea de urgență în Republica Moldova a fost instituită la 24 februarie 2022, odată cu declanșarea războiului Federației Ruse împotriva Ucrainei.

Foto: Guvern

img23002517

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!