ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Academia „Ştefan cel Mare” a organizat o sesiune științifică despre evoluția Basarabiei în contextul evenimentelor din 1918

15:43 | 29.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 29 mar. /MOLDPRES/. Academia „Ştefan cel Mare” a organizat sesiunea ştiinţifică studenţească cu genericul „Aspecte juridice ale evoluției Basarabiei în contextul evenimentelor din 1918”, informează MOLDPRES.

Potrivit instituției, obiectivul întrunirii este implicarea activă a studenţilor în cercetarea evenimentului istoric de acum 105 ani. Totodată, aniversarea zilei de 27 martie 1918 reprezintă un prilej de a readuce în atenţia tinerei generaţii faptele ce au marcat destinul nostru naţional.

În cadrul sesiunii s-a discutat despre evenimentele din 1918, care au reprezentat o cauză supremă a întregului popor, a tuturor claselor sociale și forţelor politice. Totodată, participanţii au discutat despre cultura democratică şi dezvoltarea relaţiilor interetnice. La final, studenţii au fost premiaţi cu diplome pentru participare activă la întrunire.

Sesiunea ştiinţifică studenţească cu genericul „Aspecte juridice ale evoluției Basarabiei în contextul evenimentelor din 1918” se află la cea de-a doua ediție.

Foto: Academia „Ştefan cel Mare”

img23002530

img23002530

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!