ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vom avea îngheţuri nocturne de până la -6 grade

17:48 | 29.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 29 mar. /MOLDPRES/. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunţat, pentru mâine, Cod Galben de îngheţuri, transmite MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, pe 30 martie, în orele nocturne și ale dimineții, se prevăd înghețuri cu intensitatea de -1..-6°C.

„Îngheţurile de primăvară prezintă pericol în primul rând pentru pomicultură şi mai puţin pentru culturile de câmp. Riscurile sunt minimale, mai ales dacă agricultorii respectă tehnologiile şi termenele de însămânţare, şi numai în cazurile rare, când îngheţurile apar foarte târziu, culturile de câmp sunt afectate într-o proporţie însemnată”, au explicat pentru MOLDPRES surse de la Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare.

Potrivit specialiştilor în agricultură, îngheţurile pot crea probleme acolo unde fermierii îşi asumă riscuri nejustificate şi se grăbesc, fără a ţine seamă de condiţiile climaterice locale. Primăverile în ţara noastră sunt imprevizibile şi ninsorile abundente din 21-22 aprilie 2017 au demonstrat cu prisosinţă acest lucru.

Foto: SHS

img23002539

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!