ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trei poduri rutiere care fac legătura dintre Republica Moldova și România vor fi modernizate

18:05 | 29.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 29 mar. /MOLDPRES/. Trei poduri rutiere, care fac legătura dintre Republica Moldova și România, vor fi modernizate. Astăzi, membrii Comisiei parlamentare politică externă și integrare europeană au avizat pozitiv inițierea negocierilor cu România, pentru încheierea unor acorduri în acest sens, comunică MOLDPRES.

Astfel, podurile rutiere Leușeni – Albița, Cahul – Oancea și Sculeni – Sculeni, construite între anii 1958 și 1964 și care în prezent se află într-o stare deplorabilă vor fi reabilitate. Expertiza tehnică a arătat că toate cele trei poduri necesită lucrări de înlocuire a unor elemente. Mai mult, în cazul podului Sculeni – Sculeni au fost depistate defecte și degradări la elementele constructive.

Potrivit acordurilor, România va finanța modernizarea și întreținerea podurilor pe teritoriul său, iar Republica Moldova va fi responsabilă de reparația și întreținerea tronsoanelor de pe teritoriul său.

Foto: zdg.md

img23002540

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!