ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comisia Pre-Vetting a finalizat evaluarea candidaților propuși de pe Parlament la funcții în CSM

10:25 | 30.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 30 mar. /MOLDPRES/. Comisia Pre-Vetting a anunțat astăzi că a finalizat evaluarea grupului de candidați propuși de Parlament la funcții în CSM și a emis ultima decizie în acest sens. Astfel, Comisia a emis trei decizii de promovare și nouă decizii de nepromovare a evaluării, relatează MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, ultimul evaluat a fost candidatul non-judecător la CSM, Alexandru Rotari, care nu a promovat evaluarea integrității. Concluzia se conține în decizia transmisă astăzi candidatului și Parlamentului, instituția responsabilă de organizarea concursului în acest caz.

Comisia Pre-Vetting a evaluat 12 candidați cu experiență profesională relevantă în drept, admiși la concurs printr-o decizie a Comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități. Aceștia au trecut prin procesul de verificare a integrității financiare și etice, desfășurat de Comisia Pre-Vetting, pentru a putea deveni eligibili să ocupe o funcție de membru în CSM. Urmare a evaluării, Comisia a emis trei decizii de promovare și nouă decizii de nepromovare a evaluării, patru dintre care au fost pe motivul retragerii din concurs sau nedepunerii în termen a declarației pentru cinci ani.

img23002555

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!