ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șomerii angajați la un loc de muncă în afara localității de trai pot primi indemnizații

14:25 | 30.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 30 mar. /MOLDPRES/. Șomerii care se angajează la un loc de muncă înregistrat și selectat de subdiviziunea teritorială pentru ocuparea forței de muncă (STOFM) pot beneficia de o indemnizație unică de încadrare în sumă de peste 10 500 de lei, dacă se angajează la un loc de muncă într-o altă localitate selectată de subdiviziunea teritorială, informează MOLDPRES.

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a făcut publică istoria Liliei Proțuc, în vârstă de 54 de ani, locuitoare a satului Șirăuți, raionul Briceni. Femeia s-a adresat la Direcția pentru ocuparea forței de muncă din raion pentru a se încadra în câmpul muncii. Aceasta a beneficiat de servicii de intermediere, în urma cărora specialiștii au direcționat-o la Centrul de sănătate Lipcani, în calitate de asistentă medicală.

Totodată, angajatorul a aplicat la măsura de subvenționare a locului de muncă pentru încadrarea persoanei cu vârstă de 50 de ani și peste. Astfel, Centrul de sănătate Lipcani va beneficia de subvenție lunară în sumă egală cu 80% din cuantumul lefii de bază, conform contractului individual de muncă al angajatului, dar nu mai mult de 50% din salariul mediu lunar pe economie pentru anul precedent, pe un termen de șase luni, pentru fiecare șomer angajat.

La fel, întrucât locul de muncă se află într-o altă localitate decât domiciliul femeii, aceasta a beneficiat de măsura de stimulare a mobilității forței de muncă - indemnizația unică de încadrare in mărime de 10 529,1 lei (aproximativ 525 de euro).

Pentru mai multe informații despre măsura de subvenționare a locului de muncă și cea de stimulare a mobilității forței de muncă, persoanele pot accesa adresa: https://anofm.md/index.php/ro/node/63 sau pot telefona la Centrul de apel al ANOFM - 0 8000 1000. Totodată, beneficiarii se pot adresa la cea mai apropiată subdiviziune a agenției (https://anofm.md/ro/subdiviziuni ).

Foto: ANOFM

img23002572

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!