ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost pus în circulație un nou model de pașaport

09:03 | 06.04.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 6 apr. /MOLDPRES/. Noul model de pașaport al cetățeanului Republicii Moldova a fost prezentat ieri de către conducerea Agenției Servicii Publice (ASP), transmite MOLDPRES.

Noul pașaport conține 34 de pagini, se distinge prin 45 de elemente performante de securitate.

„Schimbările majore au fost operate la cea mai importantă și sensibilă la fraudare parte a blanchetei de pașaport – pagina cu date de identificare ale titularului. Respectiva pagină, care anterior era din hârtie, va fi înlocuită cu una din policarbonat, personalizată prin gravare laser”, a explicat directorul ASP, Mircea Eșanu. 

Tariful pentru perfectarea noului pașaport rămâne neschimbat, de 650 de lei, în termen de 20 zile lucrătoare.

Pașaportul se eliberează persoanelor cu vârsta sub 7 ani pe termen de 4 ani; cu vârsta de la 7 până la 16 ani – pe termen de 7 ani, cu vârsta peste 16 ani - pe termen de 10 ani.

Foto simbol

img23002796

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!