ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Satul European: Trei terenuri de joacă și sport au fost construite la Codreanca, Strășeni

13:36 | 07.04.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 7 apr. /MOLDPRES/. Peste 2,1 mln de lei (105 mii de euro) au fost investite în localitatea Codreanca, raionul Strășeni în construcția a trei terenuri noi de joacă și sport, dotate cu echipamente moderne. Lucrările au fost efectuate în cadrul Programului „Satul European”,  transmite MOLDPRES.

Terenurile de joacă au fost concepute și construite în conformitate cu cele mai recente standarde de siguranță, astfel încât copiii și adulții din comunitate să poată să se joace și să se antreneze într-un mediu sigur și sănătos.

Echipa Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală (ONDRL) și comunitatea locală au colaborat pe tot parcursul proiectului, asigurându-se că obiectivele sunt realizate la cel mai înalt nivel.  

Directorul adjunct al ONDRL, Gheorghe Movileanu, a fost prezent la evenimentul de recepție la tfinalizarea lucrărilor. „Credem că cele trei terenuri de joacă cu echipament sportiv vor deveni locul popular pentru comunitate. Proiectul din satul Codreanca este un exemplu de succes al Programului național „Satul European”, care are ca scop îmbunătățirea calității vieții oamenilor în localitățile din Republica Moldova, prin finanțarea proiectelor de infrastructură”, a subliniat oficialul.

Raionul Strășeni beneficiază de 25 de proiecte de dezvoltare locală. Investiția totală pentru realizarea acestora se ridică la 85 mln de lei. Până în prezent, în raion s-au finalizat șase proiecte.

Foto: ONDRL

img23002852

img23002852

img23002852

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!