ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Igor Talmazan: Avem încredere în fiecare funcționar vamal până la o probă contrarie

17:38 | 07.04.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 7 apr. /MOLDPRES/. Avem încredere în fiecare funcționar vamal până la o probă contrarie. Declarația a fost făcută de șeful Serviciului Vamal, Igor Talmazan, într-un interviu acordat în exclusivitate Agenției Informaționale de Stat MOLDPRES.

Potrivit oficialului, fiecare funcționar este obligat să respecte legislația și să împărtășească valori comune de profesionalism, dedicație, etică, integritate profesională, obiectivitate, disciplină, demnitate şi responsabilitate.

„Nu excludem că sunt și persoane care nu împărtășesc valorile expuse, dar pentru identificarea acestora periodic sunt desfășurate evaluări. Totodată, în cadrul Serviciului Vamal există Direcția Integritate și Supraveghere, care are drept obiective de activitate promovarea eticii şi a integrității în exercitarea atribuțiilor de serviciu”, a spus Igor Talmazan.

În anul trecut, au fost inițiate 115 anchete de serviciu, în urma cărora au fost sancționați disciplinar 99 de funcționari vamali, 60 au primit avertisment, 18 - mustrare, 13 - mustrare aspră și opt au fost destituiți din funcție. 

img23002863

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!