ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un teren de minifotbal va fi construit în R. Moldova cu asistența Bulgariei

22:34 | 11.04.2023 Categorie: Sport

Chişinău, 11 apr. /MOLDPRES/. Un teren de minifotbal va fi construit într-o localitate din R. Moldova, populată de etnici bulgari. Costul proiectului este de 149.270 de leve bulgare, dintre care 89 % este finanțat de Bulgaria. Restul finanțării, dar nu mai puțin de 10.000 de euro (19,553 de leve bulgare), va fi acoperit de Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sport (ASICS), relatează MOLDPRES cu referire la BTA.   

Locul amplasării terenului va fi anunțat după finala turneului regional la futsal, ceremonia de deschidere a căruia a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute în Taraclia. La turneu participă 12 echipe școlare din 12 localități cu populație de origine bulgară din Moldova. Ele, de asemenea, vor concura pentru echipament de fotbal, echipament sportiv pentru școală, un set de tricouri de fotbal și alte premii. Competițiile se vor desfășura până pe 10 iunie.   

"Noi vom depune toate eforturile pentru a continua susținerea din partea Bulgariei și a Moldovei pentru dezvoltarea infrastructurii în regiunea Taraclia. Suntem încrezători că un astfel de turneu se va desfășura și anul viitor, și nu doar la fotbal, ci și la alte discipline sportive", a menționat președintele de onoare al ASICS, Plamen Milanov la deschiderea oficială a turneului.  

Directorul ASICS, Viktoria Kryukova a mulțumit conduceri școlilor, arbitrilor și participanților pentru invitația de a fi prezentă la turneu.

Ambasadorul Bulgariei la Chișinău, Evgheni Stoychev le-a urat succes atât organizatorilor, cât și participanților la turneu. Susținerea generației tinere și asigurarea condițiilor pentru sport și activitate fizică reprezintă cheia pentru edificarea unei societăți sănătoase și puternice, a adăugat ambasadorul.

La eveniment au participat, de asemenea, secretarul de stat de la Ministerul Educației din Moldova Serghei Gurin, președintele Federației Moldovenești de Fotbal, Leonid Oleinicenco, guvernatorul Regiunii Taraclia Ivan Paslar și președintele Comunității Bulgare din Republica Moldova, Gheorghi Barbarov.   

Foto: BTA

img23002970

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!