ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Jucătoarea de tenis din Bulgaria Viktoriya Tomova a cucerit cel mai important titlu din cariera sa

22:48 | 16.04.2023 Categorie: Sport

Chişinău, 16 apr. /MOLDPRES/. Viktoriya Tomova, cea mai valoroasă jucătoare de tenis din Bulgaria, și-a adjudecat cel mai mare titlu din cariera sa la turneul W80 de la Zaragosa, care este parte a Turneului Mondial Feminin de Tenis al Federației Internaționale de Tenis (ITF). Tomova a câștigat finala de duminică cu scorul  4-6, 6-2, 6-3 împotriva jucătoarei cu nr. 103 în top mondial, Tereza Martinkova, informează BTA, preluată de MOLDPRES.

Martinkova, o fostă jucătoare din 40 cele mai bune din lume, conducea cu 3-1 în meciul decisiv, înainte ca Tomova să-și revină după 5 partide consecutive. 

Acesta a fost cel de-al 17-lea titlu ITF al Viktoriei Tomova și al doilea într-un turneu de un asemenea nivel înalt, după triumful ei la competiția W80 de la Biarritz (Franța) din iulie 2019. 

Succesul obținut îi garantează lui Tomova cel mai bun rezultat din carieră, întrucât cele 115 puncte acumulate îi vor permite să urce cu 23 de poziții până la nr. 75 în lume, în timpul actualizării de luni a clasamentului Asociației de Tenis Feminin. La începutul săptămânii, ea a fost pe locul nr. 98 in lume.  

Victoriya Tomova va deveni luni prima jucătoare bulgară în topul primelor 75 de jucătoare de tenis feminin de când Tsvetana Pironkova s-a clasat pe aceeași treaptă la 22 mai 2017. 

Foto: AP

img23003080

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!