ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Statul va susține sectorul ovinelor și caprinelor, pentru a-l face rentabil

11:25 | 18.04.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 18 apr. /MOLDPRES/. Statul susține sectorul ovinelor și caprinelor, pentru că şeptelul de animale productive trebuie să crească, iar afacerile în ramură să devină rentabile, a afirmat vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare, la o întâlnire de săptămâna trecută cu fermieri din domeniu, transmite MOLDPRES.

„Este necesar să se facă ordine în acest domeniu. Pășunile trebuie cultivate, însămânțate cu culturi furajere. Este necesar să se respecte perioadele de pășunat. Pe viitor, preconizăm să acordăm subvenții în acest scop. Totodată, vom susține și construcția miniabatoarelor”, a subliniat oficialul. 

La rândul lor, fermierii au propus unele soluții, care cred ei, vor schimba lucrurile spre bine. De asemenea, s-a discutat și problema comercializării mieilor sacrificați în condiții de abator, precum și în condiții de casă.

În acest an, 25 de milioane de dolari vor fi investiți în sectorul zootehnic din Republica Moldova, pentru a spori eficiența și competitivitatea fermelor. Sprijinul financiar suplimentar va fi oferit de Banca Mondială. 

Foto: MAIA

img23003094

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!