ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Aproape șase mii de contracte de locațiune, înregistrate la Fisc în primele trei luni ale anului

18:00 | 18.04.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 18 apr. /MOLDPRES/. Încasările la impozitul pe venit de la persoanele fizice care transmit în locațiune bunuri imobile au crescut cu peste 42,2 la sută în primele trei luni ale anului curent, comparativ cu perioada similară din anul trecut. Acestea au constituit 13,2 milioane de lei, comunică MOLDPRES.

Datele Serviciului Fiscal de Stat relevă că, în perioada ianuarie - martie 2023, au fost identificate 719 persoane fizice ce dau în locațiune bunuri imobile. De asemenea, s-au efectuat controale la 125 de persoane fizice fiind calculate suplimentar la buget plăți de bază în sumă de 285 mii de lei, majorare de întârziere în sumă de 18,8 mii de lei și aplicată amendă în mărime de 10,2 mii de lei (circa 500 de euro).

În urma acțiunilor întreprinse în primele trei luni ale anului curent, au fost înregistrate 5 855 de contracte de dare în locațiune a bunurilor imobile sau cu 19,6% mai multe decât în același interval din 2022.

Potrivit legislației, cetățenii care dau în chirie bunuri imobiliare sunt obligați să înregistreze contractele de locațiune la SFS și să achite un impozit de 7% din veniturile obținute.

Foto: sfs.md

img23003108

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!