ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Doi experți ai Poliției de Frontieră vor participa la activități desfășurate de FRONTEX

08:42 | 19.04.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 19 apr. /MOLDPRES/. Doi experți ai Poliției de Frontieră vor participa la activitățile operaționale desfășurate sub egida FRONTEX în aeroporturile internaționale din Tbilisi și Milano. Anunțul a fost făcut astăzi de șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, ofițerii moldoveni vor asista și consulta colegii din Georgia și Italia în domeniul expertizei documentelor de călătorie, profilare și schimb de informații în scopul combaterii fenomenelor conexe criminalității transfrontaliere.

“Republica Moldova a declarat cu fermitate că obiectivul național pentru perioada următoare este să devenim stat membru al UE. A fi membru al Uniunii Europene nu înseamnă doar beneficiile pe care UE le aduce, aceasta înseamnă a lucra împreună cu alte țări ale Uniunii pentru beneficiul întregii comunități. Poliţia de Frontieră este gata să muncească cot la cot cu colegii din statele UE și FRONTEX pentru o Europă mai sigură. După data de 24 februarie 2022, Moldova a demonstrat că suntem nu doar beneficiari dar și furnizori de securitate și vom demonstra aceasta și în continuare”, a conchis Vasiloi.

Foto: Poliția de Frontieră

img23003109

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!