ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Comisiei Naționale a Pieței Financiare

09:08 | 19.04.2023 Categorie: Comunicate

Decizii ale Consiliului de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare – 18 aprilie 2023

Chişinău, 19 apr. /MOLDPRES/. În cadrul ședinței din 18 aprilie 2023, Consiliul de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF), potrivit obiectivelor de bază și atribuțiilor conferite de legea-cadru, a aprobat o serie de decizii aferente pieței financiare nebancare, inter alia:

I. Autorizare:

* Reperfectarea licenței AEÎ „AGROCREDIT” pentru desfășurarea activității asociațiilor de economii și împrumut, prin substituirea anexei la licență cu extinderea teritorială a acțiunii licenței asupra unităților administrativ-teritoriale din imediata vecinătate: s. Caracușenii Vechi, r. Briceni; s. Colicăuți, r. Briceni; s. Trestieni, r. Briceni și or. Briceni.

* Radierea din Registrul emitenților de valori mobiliare, în rezultatul lichidării, a valorilor mobiliare emise anterior de „NISTRU LADA” SA, în număr de 100 000 acțiuni ordinare nominative. 

II. Supraveghere:

*  Retragerea licenței AEÎ „MAȘCAUȚI” pentru desfășurarea activității asociațiilor de economii și împrumut de categoria A, urmare a depunerii benevole a acesteia.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!