ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful PA: Dacă s-ar afla în R. Moldova, Ilan Șor ar fi trimis direct la închisoare

15:17 | 19.04.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 19 apr. /MOLDPRES/. Șeful Procuraturii Anticorupție, Veronica Drăgălin, a susținut astăzi o conferință de presă în care a oferit detalii din dosarul deputatul fugar Ilan Șor. Ea a declarat că faptul că acesta deține și cetățenia Statului Israel nu înseamnă că el nu va fi extrădat, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, dosarul în care a fost cercetat deputatul fugar a fost tergiversat și pentru a omite asemenea cazuri sunt necesare modificări legislative.

Ea a adăugat că “dacă ar fi în R. Moldova, Ilan Șor ar fi trimis direct la închisoare”.

„Ministerul Justiției are competența de a trimite cereri de extrădare după faza de condamnare. Faptul că Ilan Șor deține cetățenie și din Israel nu înseamnă că el nu poate fi extrădat. Sunt precedente. Până la urmă, decizia va fi luată de autoritățile din Israel, suntem în comunicare cu omologii israelieni”, a menționat Drăgălin.

Șeful PA a precizat că în dosarul Frauda bancară sunt 55 de persoane cu statut de învinuit, în instanță fiind deja transmise mai multe episoade printre care și dosarul fostului viceguvernator al Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Emma Tăbîrță.

La 13 aprilie curent, deputatul fugar Ilan Șor a fost condamnat de Curtea de Apel la 15 ani de pușcărie cu executare. Sentința este definitivă.

img23003135

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!