ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un reprezentant al Ambasadei Rusiei la Chişinău a fost declarat persona non grata în R. Moldova

19:07 | 19.04.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 19 apr. /MOLDPRES/. Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a declarat în această seară că „pentru acțiuni incompatibile cu statutul diplomatic, în conformitate cu prevederile Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice (1961)”, a fost declarată drept persona non grata pe teritoriul țării noastre un reprezentant al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău, acesta fiind obligat să părăsească teritoriul Republicii Moldova, transmite MOLDPRES.

Acest fapt a fost comunicat părții ruse în după-amiaza zilei de 19 aprilie, odată cu convocarea la sediul MAEIE a Ambasadorului Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov.

Tot astăzi, în debutul şedinţei de Guvern, prim-ministrul Dorin Recean a declarat că Republica Moldova nu se asociază cu războiul şi atrocităţile care se fac în Ucraina, or, în ţara noastră nu sunt binevenite persoanele care susţin aşa ceva. Declaraţia a fost făcută de premier, cu referire la un caz de luni, 17 aprilie, când președintele Republicii Tatarstan din Rusia, Rustam Minnikhanov, nu a fost lăsat să intre în Moldova pentru că nu era clar motivul sosirii.

Recean a menţionat că oamenii care susţin crimele, omorârea populaţiei civile în statul vecin, nu sunt bineveniţi pe teritoriul ţării noastre.

img23003151

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!