ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Dorin Recean: „Chișinăul pledează pentru soluționarea pașnică a reglementării transnistrene” 

08:30 | 20.04.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 apr. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu reprezentantul special al preşedinției nord macedonene în exerciţiu a OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Thomas Mayr-Harting. Interlocutorii au vorbit despre situația de securitate din regiune și formatul actual de negocieri privind reglementarea transnistreană, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

„Republica Moldova va continua să asigure pacea și securitatea în regiune, iar parcursul european al țării nu prezintă un impediment în calea soluționării conflictului transnistrean. Reglementarea conflictului transnistrean se va realiza doar pe cale pașnică”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

Șeful Executivului a subliniat necesitatea promovării programelor de consolidare a încrederii pe ambele maluri ale Nistrului, inclusiv pe filiera economică și cea socială.

Ambasadorul Thomas Mayr-Harting a apreciat dialogul existent în formatul 1+1 de negocieri și a reconfirmat angajamentul Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa în oferirea asistenței necesare pentru soluționarea diferendului transnistrean. 

Foto: Guvern

img23003155

img23003155

img23003155

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!