ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Timpul de control la postul Leușeni-Albița s-a redus de două ori după lansarea controlului coordonat

10:45 | 20.04.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 20 apr. /MOLDPRES/. Timpul de control la punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița s-a redus de două ori după lansarea de acum cinci zile a noului sistem de control coordonat, transmite MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, în perioada Sărbătorilor Pascale, fluxul rutier a sporit cu circa 15% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Astfel, Poliția de Frontieră a anunțat că datorită îmbinării mai multor mecanisme comune de conlucrare, circulația de pasageri și mărfuri la frontiera de stat decurge în regim normal. În perioada Sărbătorilor Pascale au fost înregistrate aglomerații ușoare pe sensul de intrare în Republica Moldova.

Polițiștii de frontieră se așteaptă la ușoare aglomerări la frontieră și către începutul săptămânii viitoare, după Paștele Blajinilor, pe sensul de ieșire din țară. Este o situație tipică pentru această perioadă, când o bună parte dintre cetățenii întorși în țară pentru vacanțe, vor reveni în țările din spațiul UE unde sunt stabiliți cu traiul sau muncesc temporar.

Foto: MAI

img23003165

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!