ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Nicu Popescu: China este unul dintre cei mai importanți parteneri economici ai R. Moldova

15:42 | 20.04.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 20 apr. /MOLDPRES/. China este unul dintre cei mai importanți parteneri economici ai Republicii Moldova. Declarația a fost făcută de viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, într-un interviu acordat Agenției Xinhua, transmite MOLDPRES.

Oficialul a subliniat că, în deceniile trecute, progresul rapid a economiei chineze și fortificarea poziției acesteia în economia globală au promovat, fără îndoială, dezvoltarea relațiilor economice și comerciale. „Republica Moldova importă diverse produse din China, de la mărfuri de larg consum la echipamente de telecomunicații. Totodată, exportăm anual în jur de nouă milioane de sticle de vin în China. Vinul este unul din cele mai importante produse de export pentru R. Moldova, precum și o parte a identității noastre naționale, de aceea, este foarte semnificativ importul de către China a unor cantități mari de vin”, a spus Nicu Popescu.

Viceprim-ministrul a specificat că R. Moldova este renumită și prin exportul produselor agricole, precum fructele și legumele. „Ne-am dori să aprofundăm cooperarea și în acest sector. Țara noastră se angajează să-și îmbunătățească semnificativ infrastructura sa de transport. Cred că R. Moldova și China pot negocia pe deplin diverse proiecte de colaborare, dezvolta și crea produse variate noi, pe care ulterior să le exporte pe piețele din regiune”, a afirmat Nicu Popescu.

De asemenea, oficialul a remarcat că R. Moldova promovează activ dezvoltarea unor noi sectoare energetice și speră la o consolidare a cooperării cu China și în aceste domenii.  

img23003178

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!