ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Indemnizațiile viagere pentru antrenorii sportivilor de performanță vor crește

12:19 | 27.04.2023 Categorie: Sport

Chişinău, 27 apr. /MOLDPRES/. Modul de calculare și recalculare a indemnizației viagere pentru antrenorii sportivilor de performantă a fost modificat. Un proiect de modificare a legislației în acest sens a fost adoptat astăzi de către deputați, relatează MOLDPRES.

Astfel, la stabilirea cuantumului indemnizației se vor utiliza datele privind salariul mediu lunar pe economie, comunicate de Biroul Național de Statistică (BNS) pentru anul precedent. Până în prezent, la stabilirea cuantumului acesteia, se utilizau datele privind salariul mediu lunar pe economie pentru luna precedentă celei în care se face plata drepturilor. Însă, începând cu 2017, BNS nu mai produce datele respective pe fiecare lună, ci doar trimestrial și anual, ceea ce împiedica oferirea acestor indemnizații. Astfel, actele normative au fost ajustate pentru ca indemnizațiile viagere ale antrenorilor sportivilor de performanță să poată fi recalculate.

În prezent, indemnizația viageră antrenorilor sportivilor de performanță se stabilește de către Ministerul Educației și Cercetării. Plata se efectuează lunar, iar mărimea depinde de nivelul performanțelor sportivilor antrenați și constituie de la 40% până la 100% din salariul mediu pe economie.

Foto: Parlament

img23003339

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!