ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului a discutat cu oamenii de cultură despre Adunarea „Moldova Europeană”, din 21 mai

18:30 | 28.04.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 28 apr. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu un grup de artiști, scriitori și actori cu care a vorbit despre preocupările lor privind situația din domeniul culturii, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale. 

Totodată, s-a discutat și despre rolul oamenilor de artă la coeziunea societății, menționându-se că anume ei au fost cei care au călăuzit poporul în vremuri de răscruce. Acum, Republica Moldova este în situația în care trebuie să demonstreze clar că vrea să fie parte a lumii libere. Uniunea Europeană este singura noastră șansă ca să rămânem un stat independent și democratic. În context, șefa statului a menționat că Adunarea „Moldova Europeană”, care va fi organizată la 21 mai, reprezintă un bun prilej ca toți cetățenii noștri să spună răspicat că-și doresc o viață sigură și prosperă la ei acasă. 

Pe final, președintele Maia Sandu le-a mulțumit celor prezenți pentru munca asiduă la dezvoltarea culturii și i-a îndemnat să contribuie prin acțiunile lor la procesul de europenizare a țării.

Foto: Președinție

img23003421

img23003421

img23003421

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!