ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ALEGERI ÎN UTA GAGAUZ-YERI: Aproape jumătate din alegători şi-au exercitat dreptul la vot către ora 18.00

20:04 | 30.04.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 30 apr. /MOLDPRES/. Circa 49% din alegătorii înregistraţi pentru scrutinul de astăzi, desfăşurat în autonomia găgăuză, pentru desemnarea noului guvernator al regiunii, şi-au exercitat deja dreptul la vot, transmite MOLDPRES.

Potrivit Comisiei electorale de la Comrat, către ora 18.00 au votat 47 417 cetăţeni  48,6%).

Cel mai activ sector electoral este, deocamdată, în satul Cotovscoe (67,3%). La polul opus se află localitatea Congaz (43,7%).

Conform comisiei electorale din regiune, în autonomia găgăuză sunt înregistraţi peste 92 de mii de cetăţeni cu drept de vot. La funcţia de guvernator al autonomiei aspiră opt candidaţi.

Secţiile de votare vor fi deschise până la ora 21.00. Pentru a fi valide, la alegerile başcanului trebuie să-și exercite dreptul de vot nu mai puţin de jumătate din alegătorii înregistraţi.

Foto simbol

 

img23003433

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!