ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Atletul bulgar Krasse Gueorguiev va fi izolat într-o Cușcă de sticlă pentru 15 zile la Sofia

21:26 | 30.04.2023 Categorie: Sport

Chişinău, 30 apr. /MOLDPRES/. Un experiment social intitulat Stuklenata Kletka  (Cușca de sticlă) a început duminică în parcul din fața Palatului Național al Culturii din Sofia, potrivit municipalității capitalei bulgare, relatează MOLDPRES cu referire la BTA.

Evenimentul va încerca să inspire tinerii, pentru a avea o viață mai activă din punct de vedere fizic și să-și petreacă mai puțin timp în izolare socială, avându-l ca exemplu pe alergătorul de ultramaraton Krasse Gueorguiev, trăind izolat într-o încăpere cu trei pereți transparenți pentru 15 zile.   

‘’Cușca de sticlă’’ va fi dotată doar cu o saltea și o bandă de alergat. Publicul va avea posibilitatea să-l vadă pe Gueorguiev 7 ore din 24 atât în parc cât și online, iar el nu va avea voie să comunice cu nimeni. Alergătorul va putea răspunde la întrebări și posibil să primească sugestii pentru noi provocări doar în curs de jumătate de oră la fiecare 24 ore.   

În timpul experimentului, Gueorguiev va fi monitorizat de o echipă de experți în asistența medicală care vor urmări în permanență starea fizică și psihică a sportivului.   

În cursul experimentului, se vor colecta informații veridice despre daunele izolării sociale, povara comunicării într-un mediu digital și despre dauna lipsei de comunicare interpersonală pe viu. Datele respective vor fi utilizate pentru crearea unui program de reducere a izolării sociale și prevenire a diverselor dependențe la  copii cu vârste între 11 și 18 ani.   

Gueorguiev este un ultramaratonist de succes, care activează în calitate de antrenor, orator motivațional și nutriționist. Realizările sportive ale acestuia includ un finiș de succes la Ultramaratonul de la Badwater în Valea Morții din California, într-o cursă de 217 km, precum și participarea la alte circa 30 de ultramaratoane în toata lumea, din Arctica până în Cambodgia.  

Foto: Facebook

img23003435

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!