ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Secțiile renovate ale spitalului din Taraclia au fost deschise oficial

16:10 | 02.05.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 2 mai. /MOLDPRES/. Deschiderea oficială a două secții renovate - terapie, neurologie și geriatrie, a avut loc marți la Spitalul raional din Taraclia. Banii pentru renovare au fost acordați de SUA și s-au ridicat la 280.000 de dolari, transmite BTA, preluat de MOLDPRES.

La ceremonia de deschidere au participat ambasadorul SUA la Chișinău, Kent Doyle Logsdon, alături de președintele raionului Taraclia, Ivan Paslar, secretarul de stat al Ministerului Sănătății al Republicii Moldova, Alexandru Gasnaș și administrația spitalului.

În discursul său de felicitare, secretarul de stat și-a exprimat încrederea că toate renovările vor fi de ajutor lucrătorilor pentru a acorda îngrijiri medicale mai bune. El și-a exprimat, de asemenea, recunoștința Ambasadei SUA pentru implementarea proiectului.

Președintele raionului Taraclia, Ivan Paslar, a declarat că șase proiecte au fost implementate în regiune în ultimii ani datorită guvernului SUA, iar cel actual este unul dintre cele mai semnificative.

Directorul spitalului, Artur Kovacs, a explicat că aripa de terapie a fost reînnoită odată cu înlocuirea completă a comunicațiilor la energie electrică, canalizare, alimentare cu apă, au fost înlocuite pardoselile și tavanele. În cealaltă secție, unde a avut loc o renovare majoră în 2009-2011, au fost reconstruite un coridor și mai multe încăperi, în alte cabinete s-au făcut reparații cosmetice, a mai spus Kovacs.

Spitalul raional Taraclia funcționează din 1990.

Foto: BTA

img23003486

img23003486

img23003486

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!