ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Compania Air Moldova va suspenda operarea zborurilor și vânzarea biletelor

18:35 | 02.05.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 2 mai. /MOLDPRES/. Compania Air Moldova va suspenda operarea zborurilor și vânzarea biletelor începând cu data de 2 mai curent, transmite MOLDPRES.

Potrivit Air Moldova, compania a depus în instanță cererea de aprobare a restructurării accelerate a acesteia, care reprezintă un plan de acțiuni ce are drept scop evitarea falimentului companiei aeriene, soluționarea problemelor existente și acceptarea investițiilor.

Sursa citată a precizat că procedura de restructurare este soluția identificată care ar permite investiții externe. „Restructurarea, solicitată în instanță de Air Moldova, reprezintă utilizarea unui complex de instrumente în scopul depășirii dificultăților financiare și restabilirii viabilității economice a companiei. Investitorii sunt gata să direcționeze în jur de 50 de milioane de dolari. Aceste investiții ar permite soluționarea problemelor financiare ale companiei și suplinirea flotei. Investițiile în companie nu pot fi realizate fără procedura de restructurare accelerată din cauza riscului sporit a unui atac din partea creditorilor existenți”, se menționează într-un comunicat de presă al companiei.

Până la pronunțarea deciziei instanței, privind acceptarea sau respingerea cererii înaintate de Air Moldova, compania a anunțat că va suspenda operarea zborurilor și vânzărilor de bilete începând cu data de 2 mai curent. Reluarea activității va fi posibilă în termen de trei zile de la pronunțarea deciziei de către instanță.

Compania Air Moldova a anunțat anterior, în repetate rânduri, despre anularea mai multor zboruri, fiind invocate deficitul de resurse financiare. 

img23003490

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!