ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

27 de concurenți, cu un burduf de 43 de litri în spate, au participat la cea de-a 8-a ediție de alpinism de viteză din Bulgaria

13:56 | 07.05.2023 Categorie: Sport

Sofia, 7 mai. /MOLDPRES/. Un total de 27 de concurenți, inclusiv americani de la baza de antrenament Novo Selo, au participat la cea de-a 8-a ediție de alpinism de viteză a traseului montan Haydoushka Pateka (Calea haiducului) lângă localitatea Sliven, din sud-estul Bulgariei, cu un burduf de 43 de litri în spate, a informat duminică administrația regională. Competiția a fost una dintre multele din cadrul Jocurilor Haydoushka Sreshta (Întâlnirea haiducilor), organizată de Fundația Old Elm Tree, informează BTA, preluat de MOLDPRES.

Pentru a treia oară la rând, Milen Shiderov s-a clasat pe primul loc, urcând traseul în 56 de minute și 15 secunde. Nikola Arnaudov a ajuns pe locul al doilea, iar Ivo Markov, pe al treilea.

Lilyana Foteva a fost cea mai rapidă dintre cele nouă femei care au urcat cu viteză pe potecă purtând 25 kg de făină.

Alte competiții desfășurate în zona Karandila au inclus luptele și aruncarea cu pietre uriașe, câștigate de Miroslav Kirov și, respectiv, Boris Nalbantov.

Toate competițiile au fost inspirate de amintirile și legendele faimoșilor voievozi și haiduci locali. Povestea spune că un bărbat a fost ales voievod după ce și-a testat curajul, forța, viteza și mintea în diferite competiții și provocări. Jocurile Haydoushka Sreshta au loc în onoarea voievodului din Sliven, Hadzhi Dimitar, care urcat muntele purtând un burduf de 40 de litri.

Foto: BTA

img23003637

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!