ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Elevi din stânga Nistrului vor utiliza ochelari virtuali ca materiale didactice

12:25 | 10.05.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 10 mai. /MOLDPRES/. Patru școli și un colegiu de arte din stânga Nistrului vor utiliza la lecții ochelarii pentru realitate virtuală (VR). Despre aceasta a anunţat astăzi Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) care va implementa proiectul cu susținerea programului Uniunii Europene „Măsuri de Promovare a Încrederii”, transmite MOLDPRES.

„Ochelarii VR îi implică foarte mult pe copii în procesul educațional. Atunci când un copil este pur și simplu întrebat la lecția de geografie, de exemplu, să povestească ceva despre Paris, el o face, dar fără prea mult interes. În schimb, atunci când el prin intermediul ochelarilor VR face un tur virtual al orașului, atunci el va povesti prin prisma impresiilor sale”, a explicat Alexandr Vasilii, managerul Asociației transformării digitale din Tiraspol.

Pe lângă achiziția ochelarilor VR, 18 profesori din stânga Nistrului au beneficiat de instruire IT, pentru a ghida ulterior elevii în utilizarea corectă a echipamentelor de ultimă generație.

Astfel, peste 500 de copii au utilizat ochelari VR la lecții de engleză, geografie, istorie sau design, iar până la finele anului 2023, numărul elevilor care vor testa echipamentele va ajunge la 2000.

Programul „Măsuri de Promovare a Încrederii”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD, contribuie la consolidarea încrederii între locuitorii de pe ambele maluri ale râului Nistru, prin implicarea lor în proiecte comune de dezvoltare.

Foto: PNUD

img23003698

img23003698

img23003698

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!