ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Unul dintre cei mai mari producători de cipuri din lume va instrui personal din Bulgaria

17:06 | 11.05.2023 Categorie: Externe

Sofia, 11 mai /MOLDPRES/. Una dintre cele mai mari companii producătoare de cipuri își propune să înceapă colaborarea cu instituții științifice din Bulgaria pentru dezvoltarea și instruirea personalului de înaltă calificare. Directorul companiei Infineon Technologies Austria, Sabine Herlichka, a prezentat joi proiectul la o întrevedere cu ministrul bulgar al Economiei Nikola Stoyanov, comunică MOLDPRES cu referire la BTA.   

Reprezentanți ai companiei se află în vizită în Bulgaria, cu scopul de a stabili o cooperare mai vastă cu comunitatea științifică și de afaceri în domeniul microelectronicii și a dezvolta resursele umane în acest sector. 

"Europa are potențialul să devină unul din liderii în sectoarele high-tech, precum microelectronica, și țara noastră poate juca un rol important în acest proces”, a spus Stoyanov. ”Mai multe companii internaționale își sporesc interesul față de Bulgaria, date fiind talentele noastre și potențialul de experți pe care il avem, mai ales în sectorul IT”, a adăugat ministrul bulgar.   

Reprezentanții companiei au subliniat că scopul lor principal este dezvoltarea sistemului microelectronic și resurselor umane la nivelul Uniunii Europene prin dezvoltare și instruire, iar universitățile și întreprinderile urmează să joace un rol activ. ”Politica europeană are scopul de a consolida independența economiei în ce privește producerea de cipuri. Pentru a realiza acest lucru, avem nevoie de mobilizarea potențialului tuturor statelor membre UE”, a explicat dna Herlichka. Ea a subliniat ca 60.000 de persoane sunt angajate în sectorul microelectronicii din Bulgaria, o cifră impresionantă și un indiciu al potențialului experților de care dispune țara. Ea a făcut o paralelă cu situația din Austria, unde 70.000 de oameni sunt angajați în întregul sector al electronicii.           

Infineon Technologies Austria este unul din cele zece cele mai mari companii producătoare de cipuri din lume. Cifra sa de afaceri se ridică la aproape 5.2 miliarde de euro, iar întreprinderea este unul din investitorii de top în cercetare și dezvoltare. Doar în anul 2021, compania a investit 516 mln de euro în cercetare și dezvoltare. Întreprinderea are 56 de centre de cercetare și 20 - de producere situate pe trei continente, precum și 50.280 de angajați, reprezentând 117 naționalități.   

La întrevedere a participat Ambasadorul Austriei în Bulgaria Andrea Ikic-Bohm.

Foto: BTA

img23003754

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!