ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul ”Geneza Art” va prezenta spectacolul ”TOC”

16:35 | 13.05.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 13 mai /MOLDPRES/. Un spectacol intitulat ”TOC” de dramaturgul, actorul și omul de televiziune francez Laurent Baffie, în regia Danielei Burlaca, va fi prezentat duminică, 14 mai, la ora 19.00, la Teatrul ”Geneza Art” din capitală, relatează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, ”TOC” spune povestea a șase pacienți cu tulburări obsesiv compulsive (TOC) care se întâlnesc în sala de așteptare a unui faimos psihoterapeut. Cum acesta întârzie, cei șase pacienți vor începe o ședință ad-hoc de terapie în grup, în cursul căreia vor ajunge la cele mai trăsnite și totuși plauzibile concluzii. Comedia a ajuns un fenomen la nivel mondial, jucându-se de peste 12 ani în mai mult de 20 de țări cu casa închisă. De fapt, în lume, peste 100 milioane de persoane suferă de TOC – Tulburare Obsesiv Compulsivă – o tulburare de anxietate caracterizată de gânduri intruzive care produc frică, agitație, comportamente repetitive. Este vorba despre un spectacol care combină psihologia cu tuse de umor de bună calitate. 

În aceeași zi, la 18.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va oferi publicului spectacolul „Capcana” după „Fuga” de Mihail Bulgakov, în regia lui Petru Hadârcă. Potrivit regizorului Petru Hadârcă, ideea spectacolului a apărut în contextul discuțiilor despre cultura rusă și despre responsabilitatea autorilor și impactul operelor create asupra mentalităților și asupra formării opiniei sociale, discuții generate de războiul din Ucraina. ”Consider că nu interzicerea, ci, dimpotrivă, lectura, relectura, însoțite de analize la rece, de discuții și reflexie pe detalii ne-ar ajuta să înțelegem ce se întâmplă astăzi și, poate, am înțelege de ce s-a ajuns din nou la confruntarea dintre două lumi, dintre două modele atât de diferite de organizare a vieții și societății. Pentru un exercițiu de acest fel am ales soarta și opera lui Mihail Bulgakov”, a specificat regizorul. Din distribuție fac parte actorii Alexandru Leancă, Diana Decuseară, Alexandru Pleșca, Corina Rotaru, Emil Gaju, Angela Ciobanu, Ion Mocanu, Anatol Durbală, Petru Oistric, Dan Melnic ș.a.

Tot duminică, la 19.00, Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” va găzdui spectacolul ”Maestrul și Margareta” de Mihail Bulgakov în regia lui Velri Beleakovici, prezentat de Teatrul Modern din Poltava, Ucraina.

Sâmbătă, 13 mai, la 18.00, la Teatrul ”Alexei Mateevici” va avea loc spectacolul ”Micul Prinț”, montat de regizorul Mihai Țărnă după una dintre cele mai populare cărți din lume și cea mai cunoscută lucrare a autorului francez Antoine de Saint-Exupéry, la 18.00, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” – spectacolul ”Casa Mare” de Ion Druță în regia lui Alexandru Cozub și la 19.00, la Teatrul ”Geneza Art” – spectacolul ”3+ Cristina pe frecvența iubirii”, realizat după un scenariu de film de Daniela Burlaca.

img23003823

img23003823

img23003823

img23003823

img23003823

img23003823

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!