ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Poliției de Frontieră

10:34 | 15.05.2023 Categorie: Comunicate

Bilanțul săptămânii (8 - 14 mai 2023)

Chişinău, 15 mai /MOLDPRES/. La ”frontiera verde" și în punctele de trecere, polițiștii de frontieră au notificat 220 de evenimente cu documentarea a 223 de persoane, care au încălcat legislația frontalieră și migrațională a Republicii Moldova, după cum urmează:

- 42 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere a frontierei;
- 15 persoane au încălcat frontiera de stat sau au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
- 157 de contravenții privind încălcarea regulilor de circulație rutieră, de transporturi;
- șapte cazuri de trafic ilicit de bunuri.

Activitatea de constatare și examinare a contravențiilor în cadrul subdiviziunilor Poliției de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 6 procese verbale și 120 de chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 242 750 lei și încasarea amenzilor de 118 375 lei.

Au primit refuz de intrare în Republica Moldova 223 de cetățeni străini, dar și 53 de mijloace de transport.

Au fost declanșate 252 de consemne, dintre care 16 consemne pe Interpol (persoane, documente, mașini) și 236 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 319 695 traversări, iar valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 85 934 traversări.

Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România - 60% din totalul de traversări, iar 28% din treceri frontaliere au fost semnalate în punctele de trecere situate la hotarul moldo-ucrainean și alte 12% din treceri ale frontierei aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost: PTF Leușeni, PTF Sculeni, PTF Aeroportul Chișinău, PTF Otaci și PTF Giurgiulești-Galați.

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), pe parcursul săptămânii trecute au înregistrat circa 890 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat și condițiile de traversare a graniței.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!