ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Alegeri în Turcia: Candidatul opoziţiei, Kiliçdaroglu, promite victoria în al doilea tur

12:13 | 15.05.2023 Categorie: Externe

Ankara, 15 mai /MOLDPRES/. Candidatul opoziţiei la alegerile prezidenţiale din Turcia, Kemal Kiliçdaroglu, a promis luni victoria taberei sale în turul al doilea al scrutinului (28 mai), perspectivă care pare să se concretizeze în acest moment, comunică MOLDPRES cu referire la AFP și Agerpres.

"Dacă naţiunea noastră cere un al doilea tur, acceptăm cu plăcere. Şi vom câştiga absolut acest al doilea tur", a declarat candidatul opoziţiei în miezul nopţii, la Ankara, înconjurat de reprezentanţi ai celor şase partide din coaliţia sa.

Preşedintele Recep Tayyip "Erdogan nu a putut obţine rezultatul aşteptat, în pofida tuturor insultelor" proferate la adresa contracandidatului său, a continuat Kiliçdaroglu.

"Nevoia de schimbare în societate este mai mare de 50%; trebuie neapărat să câştigăm şi să instaurăm democraţia în această ţară", a spus el, fără a face comentarii despre alegerile legislative care au avut loc concomitent.

img23003856

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!