ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un Barometru de Sănătate va monitoriza, analiza și evalua sistemul de sănătate din Bulgaria

15:17 | 16.05.2023 Categorie: Externe

Chişinău, 16 mai. /MOLDPRES/. O nouă inițiativă a cetățenilor, intitulată „Barometrul Sănătății” va monitoriza, analiza și evalua sistemul de sănătate din Bulgaria. Aceasta a fost prezentată public marți de profesorul Daniel Valchev, care a venit cu ideea, și de profesorul Todor Kantardzhiev. Printre cei prezenți s-au numărat experți din domeniul sănătății și parlamentari, transmite BTA, preluat de MOLDPRES.

Valchev, șeful proiectului, a explicat că planul este de a efectua o analiză o dată pe an și a publica rezultatele într-o carte, astfel încât indicatorii să poată fi monitorizați anual, precum și să se poată purta două discuții pe an pe subiecte sensibile. Există cel puțin 10-15 subiecte care sunt importante de discutat, precum finanțarea sistemului de sănătate, dependența de antibiotice, îngrijirea sănătății și îmbătrânirea, prevenirea etc.

Barometrul Sănătății va efectua analize cantitative și calitative ale problemelor sensibile, va analiza cele mai importante inițiative în domeniul politicii de sănătate și va publica periodic sondaje de opinie publică. Proiectul va fi implementat de o echipă de experți în sănătate, avocați și economiști.

Profesorul Valchev a spus că prezentarea primei analize a Barometrului Sănătății este așteptată la sfârșitul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie.

Foto: BTA

img23003903

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!