ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pictorița Galina Vieru și-a expus lucrările la o bibliotecă din capitală

18:09 | 16.05.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 16 mai. /MOLDPRES/. La Biblioteca publică ”Ovidius”, filială a Bibliotecii Municipale ”B.P. Hasdeu”, a fost vernisată o expoziție pe pictură  cu genericul „Culorile de-acasă” a artistei plastice Galina Vieru, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Galina Vieru a menționat că acesta a fost un vernisaj în contextul celebrării a 29 de ani a Bibliotecii ”Ovidius”. ”Sala a fost plină cu oaspeți din diferite instituții de învățământ, lucrători ai altor biblioteci și o parte din colectivul Casei Radio. Dat fiind faptul că ieri a fost și ziua familiei, au fost prezente câteva familii cu copii mici, oameni iubitori de carte și frumos. Am povestit tuturor istoria și esența celor 28 de lucrări din expoziție. Am vorbit despre importanța cultivării gustului pentru valorile ce ne definesc, la tânăra generație. În discursul meu am făcut legătura culorii cu cartea, cu versurile și cu alte genuri ale artei, pentru ca publicul să asimileze mai ușor mesajele ce le poartă în sine arhitectura vernaculară din creația mea, ea fiind subiectul predominant al expoziției. Expoziția cuprinde și cele mai proaspete lucrări pe care le-am pictat recent la Plein Air, în satele Moldovei”. Această expoziție a avut loc datorită Zinideia Izbaș, care m-a convins să expun aici”, a precizat Galina Vieru.

Născută în 1983 în satul Puțintei, raionul Orhei, Galina Vieru a absolvit Facultatea de Arte Plastice și Design a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău (2000-2005). A urmat studii de masterat la aceeași instituție (2005-2006). Între 2012-2014, Galina Vieru a avut expoziții personale la Biblioteca Națională a R. Moldova, Sala cu Orgă, Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu”, Consulatul României la Chișinău, Sala Palatului din București ș.a. Galina Vieru este autoarea volumelor de versuri „Sonata luminii”, „Miercurea toamnei”. Este deținătoare a numeroase premii naționale și internaționale, unul dintre care al Asociației Culturale „Andromeda” pentru promovarea artelor frumoase.

Expoziția va fi deschisă timp de o lună.

img23003910

img23003910

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!