ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 50 de angajatori vor oferi circa 3 000 de locuri vacante la un târg organizat în capitală

15:42 | 17.05.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 17 mai /MOLDPRES/. Peste 50 de angajatori vor oferi circa 3 000 de locuri de muncă la un târg organizat miercuri, 24 mai, în capitală. La eveniment sunt invitate persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, inclusiv refugiații din Ucraina, transmite MOLDPRES.

Potrivit Agenției Naționale de Ocupare a Forței de Muncă (ANOFM), angajatorii, care activează în diferite ramuri ale economiei, vor prezenta ofertele de muncă pentru specialități precum: manageri, programatori, economiști, psihologi, polițiști, specialiști în instituții publice, casieri, bucătari, cofetari, conducători troleibuze, lăcătuși auto, conducători auto, operatori de interviu pentru sondaje sociologice, muncitori calificați în construcție și muncitori necalificați etc.

Astfel, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă vor putea negocia cu angajatorii privind locurile de muncă libere și condițiile de ocupare a acestora, vor prezenta CV-ul şi vor stabili interviuri de angajare.

La fel, Direcția generală ocuparea forței de muncă mun. Chișinău va pune la dispoziție informații despre 5 000 de oferte de muncă libere înregistrate în baza de date și va acorda servicii de intermediere. În cadrul târgului vor fi prezente 25 de instituții de învățământ, care vor oferi informaţii privind serviciile de formare profesională, inclusiv meseriile/profesiile privind instruirea adulților. Totodată, tinerii vor avea posibilitatea să se descopere prin programul Cognitrom Carieer Planner pentru a-și identifica abilitățile, interesele și valorile principale în muncă.

Târgul se va fi desfășurat între orele 10:00-14:00, la Palatul Republicii, str. Maria Cebotari, 16. Pentru informații suplimentare, persoanele pot suna la Centrul de apel al ANOFM - 0 8000 1000 sau la 022 822 889; 022 822 862.

De asemenea, ANOFM organizează în perioada 22-28 mai un târg online al locurilor de muncă, pe adresa: www.e-angajare.md.

Foto: ANOFM

img23003948

img23003948

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!