ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici” va prezenta mai multe concerte în luna mai

18:56 | 17.05.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 17 mai /MOLDPRES/. Mai multe concerte, organizate de Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici” vor avea loc în perioada 18-29 mai la Palatul Republicii, relatează MOLDPRES,

Astfel, joi, 18 mai, la 18.00, Palatul Republici va găzdui Festivalul-concurs televizat al tinerilor interpreți de muzică populară ”Prezintă Orchestra Folclor”, ediția a VII-a. Alături de tinerii interpreți care își vor etala talentul, vă așteaptă o seară de muzică vie și autentică cu Orchestra de Muzică Populară „Folclor”, condusă de maestrul Petre Neamțu și artiști reputați precum Pavel Țurcan (cobză) și Viorica Moraru.

Pe 26 mai, Filarmonica Națională vă invită la un Concert simfonic care se face remarcabil prin prezența invitaților din România și Italia, muzicieni cu renume care vor prezenta un program muzical din creații de o profunzime deosebită. Concertul va oferi celor prezenți în sală întâlnirea cu violonistul-virtuoz Ondin Brezeanu (România), considerat unul dintre cei mai talentaţi muzicieni ai generaţiei sale, care deține numeroase trofee ale mai multor concursuri internaționale și care a susținut peste 1000 de concerte în întreaga lume. La pupitrul dirijoral al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” se va produce reputatul dirijor Roberto Casulli (Italia), muzician desăvârșit care posedă nu doar arta dirijorală dar este și un pianist de excepție, corist, manager, profesor la instituții importante de învățământ artistic din țara de baștină.

La 28 mai, la Palatul Republicii, în preajma Zilei internaționale a copilului, studioul musical InTact-Art by Cristina Scarlat, vă invită la un concert de caritate cu genericul “Copii pentru copii”, acompaniat de Orchestra Filarmonicii Naționale “Serghei Lunchevici” sub bagheta dirijorului Mihail Agafița.

La 29 mai, pe scena Palatului Republicii va avea loc concertul cu genericul ”Dacă o să fii o stea…” cu participarea elevilor și profesorilor Școlii de Arte ”Alexei Stârcea”. Invitați speciali: Constantin Rusnac,  Marian Stârcea, Silvia Goncear, Elena Demirdjean, Aura, Adrian Ursu, Diana Rotaru, Costi Burlacu, Corina Țepeș, Aliona Triboi, Marcel Roșca, Mihaela Tabură, Nătălița Munteanu, Larisa Ungureanu, Marina Coptu, Maria Mihailova, Vasile Rusu. Prezentator – Andrei Porubin.

img23003952

img23003952

img23003952

img23003952

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!