ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Dorin Recean a participat la evenimentul dedicat „Zilelor Americii” la Chișinău

20:35 | 18.05.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 18 mai. /MOLDPRES/. Prietenia moldo-americană, în spiritul dialogului strategic dintre țările noastre, a fost marcată astăzi, în cadrul celei de-a treia ediții a evenimentului „Zilele Americii”, desfășurat pe strada pietonală din Chișinău, cu participarea prim-ministrului Dorin Recean, a ambasadorului SUA la Chișinău, Kent Logsdon și Richard Verma, secretarul de stat adjunct al SUA pentru management și resurse, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

La deschiderea evenimentului, șeful Executivului a mulțumit autorităților americane pentru susținerea constantă oferită Republicii Moldova în domenii cheie de dezvoltare și pentru sprijinul ferm pentru parcursul european al țării noastre. 

„Zilele Americii în țara noastră au devenit un eveniment tradițional în care celebrăm parteneriatul puternic moldo-american și prin activitățile propuse descoperim cultura americană dar și proiectele bilaterale realizate cu sprijinul american. Mulțumim Guvernului Statelor Unite ale Americii care, prin intermediul programelor de asistență, este prezent în domeniul economic, social, investițional și ne ajută să accelerăm procesul de transformare și dezvoltare al țării noastre”, a spus premierul Dorin Recean. 

Ambasadorul Kent Logsdon a menționat că evenimentul reprezintă un prilej pentru a reitera relația de prietenie dintre Statele Unite ale Americii și Republica Moldova, construită de-a lungul a peste trei decenii. Oficialul american a reiterat sprijinul ferm al SUA, inclusiv prin intermediul proiectelor de dezvoltare, pentru parcursul ireversibil de integrare a țării noastre în familia țărilor democratice ale Uniunii Europene.

„Noi suntem aici pentru a vă susține în calea de integrare în Uniunea Europeană. Pe parcursul parteneriatului nostru strategic, am implementat în Republica Moldova proiecte investiționale în valoare totală de 2 miliarde de dolari. Aceste mijloace sunt investiții într-un viitor democratic al țării noastre, din partea poporului american către poporul prieten moldovenesc”, a declarat ambasadorul SUA în cadrul evenimentului.

Oficialii au vizitat corturile participanților la eveniment, au vorbit cu reprezentanții proiectelor susținute de Guvernul SUA despre beneficiile și prioritățile de dezvoltare în țara noastră și au interacționat cu vizitatorii târgului.

„Zilele Americii” din Chișinău va include un program distractiv de muzică, activități pentru copii, sporturi americane și bucate tradiționale și se va încheia cu vizionarea unui film în aer liber. În următoarele două zile, „Zilele Americii” vor continua la Bălți și Cahul.

Foto: Guvern

img23004006

img23004006

img23004006

img23004006

img23004006

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!